A virtuális bejárás az ingatlaneladás jövője

A virtuális bejárás az ingatlaneladás jövője

A Wall Street Journal cikke alapján.

A 2020-as év tapasztalatai azt mutatják, hogy a járvány miatti kényszerű megoldások (például a videós bemutatások, vagy az élő online bejelentkezések az ingatlanból) nem nyerték el teljes mértékben az ingatlanvásárlók tetszését.

Egyértelmű nyertese a helyzetnek az ingatlanok 360 fokos bejárását biztosító virtuális séta.

(a kép alatt folytatódik)

Tulajdonképp semmi meglepő nincs a következtetésben. Ha nem lenne a vírushelyzet, az emberek akkor is preferálnák, ha otthonuk kényelméből intézhetnek el dolgokat.

A videós bejárások kötöttek, az érdeklődők nem a saját szemszögükből látják az ingatlant. Ráadásul ha valamit jobban meg szeretnének nézni, meg kell állítani, visszatekerni (ha egyáltalán belekerült a videóba, ami érdekli őket).

A hagyományos képek természetesen elválaszthatatlan részei egy ingatlanhirdetésnek, azonban képtelenek valósághűen, 3D élményt nyújtva visszaadni a helyiségek méretét, a távolságokat, egymáshoz képesti elhelyezkedésüket.

Mind az eladói (beleértve az ingatlanközvetítőket), mind a vevői oldalnak hasznos megoldás, ráadásul időt is spórol, ha az érdeklődők egy virtuális túrát tehetnek az ingatlanban, mielőtt személyesen is eljönnek. Így ismerősként, bizalommal érkeznek majd, elkerülhetőek a nyilvánvaló kérdések, csökkenthető a személyes találkozó ideje.