virtualisbejaras.hu

Virtuális bejárás eladó ingatlanokhoz

Az elmúlt pandémiás időszak felgyorsította az ingatlanokhoz készített virtuális séták terjedését. Meggyőződésem hogy jövőbemutató lépés ingatlanhirdetését így kiegészíteni. Több ingatlaniroda is szolgáltatásai közt kínálja, és magánszemélyek is egyre gyakrabban veszik igénybe.

Kedvenc példám az egyik első munkáim közt fotózott lakás volt. A facebook csoportban, ahol hirdették, született egy komment: “a konyha egy ablaktalan zug”. Természetesen a “hagyományos” képekkel ezt nem lehetett cáfolni, mert nem készült olyan, amit az ablak is rajta lett volna. Az eladónak csak emiatt fel kellett mennie (a felújítás óta nem lakott) lakásba, hogy készítsen egy képet erről.

Ugye mennyire egyértelmű, hogy a virtuális bejárással ilyen hozzászólás (mely negatívan hathat az érdeklődőknek, akkor is ha Önnek van igaza), elő sem fordulhatott volna?

Előnyei az ingatlaneladóknak (ingatlanközvetítőknek) és vevőknek

  • elkerülhetőek a felesleges kérdések, 360 fokban és érzésre 3 dimenzióban mindent bemutat, 0-24 óráig megtekinthetik az érdeklődők bármilyen közreműködés nélkül
  • előre megismerhetik a helyszínt, a helyiségek méretét és egymáshoz képesti elhelyezkedését
  • ennek köszönhetően a személyes találkozó máris rövidebb lesz, legalább a cél nélküli körülnézés idejével
  • a vevőjelöltek könnyebben beleszerethetnek az ingatlanba, hiszen a személyes jelenléthez legközelebbi élményt kapják (akár VR-szemüvegben is megtekinthető!)
  • interaktívabb a videós bejárásnál, többet mutat a hagyományos képeknél