Rólam

Eszenyi Viktor fotós

Eszenyi Viktor vagyok, családapa, férj, fotós, és szeretek 360 fokban mindent látni.

Régóta kedves hobbim a fényképezés, és évek óta hivatásosként is készítek képeket, meghitt családi pillanatoktól kezdve nagy volumenű tájépítészeti projektekig.

A virtuális bejárások készítésében nem csak a szakmai élményt találtam meg, hanem azt is, hogyan tudok megoldást nyújtani a nemrég még égetően aktuális problémára: a személyes jelenlét hiányára, amely lassan egyébként is alapvetés lesz. Az érdeklődők szinte 100%-ban az interneten keresnek mindent, és ha nem nyűgözzük le őket azonnal az online megjelenéssel, személyesen valószínűleg nem is fogunk velük találkozni!

Emellett mindig is érdekeltek a formabontó, modern dolgok – és a 360 fokos panorámákban nagyon sok lehetőség rejlik ilyen téren.

Amennyiben szimpatikus a munkám, kérem, jelentkezzen egy kötöttségektől mentes, ingyenes konzultációra, melyen átbeszéljük, hogyan segíthet Önnek is egy virtuális bejárás!

A történet

Nagyjából 15 éve, tizenéves korom vége felé – szinte véletlenül – hozzám került egy Smena 8M fényképezőgép, amely természetesen még filmes gép volt. Ezzel kezdtem el fotózgatni: otthon amit épp megláttam, kirándulásokon, túrákon. A mai napig őrzök 1-2 előhívott képet, amik véleményem szerint sok későbbi képemnél jobban sikerültek, pedig az a gép tényleg minimális beállítási lehetőséget kínált. Minden rajtam, és – mivel akkor a tudásom még nem igazán volt meg hozzá, – főleg a szerencsén múlt. A 2010-es évek elejétől kezdve már digitális gépekkel kezdtem fotózni, és rohamléptékkel szippantott be a dolog.

Enteriőr

A 360 fokos fotókkal – valószínűleg sokakhoz hasonlóan – először a google Utcakép rendszerében találkoztam. A mai napig hajlamos vagyok hosszú időre elveszni azoknak a helyeknek a megnézésében, ahová személyesen valószínűleg soha nem fogok eljutni – vagy pont ellenkezőleg, újraélni az ottlét élményét a valósághű élményt biztosítő körpanorámáknak köszönhetően. És ami a legfontosabb: introvertált személyiségként imádom milliméterre pontosan megtervezni minden utamat, előre tudni és látni, hova fogok menni, mit hol találok, hogy néz ki a valóságban – ennek ma a legfontosabb eszközei a 360 fokos belső nézetű panorámaképek!

Amikor az esküvőnket terveztük menyasszonyommal, Budapestről szervezkedtünk, de egri helyszínek között válogattunk, hiszen mindenképp ott szerettük volna megtartani – mit nem adtam volna, ha már 10 éve elterjedtek lettek volna a helyszínek 360 fokos virtuális bejárásai!

Nem csak helyszínt kereső érdeklődőként, de már lefixált, fizető vendégként is örültünk volna, ha nem a weblapokon elhelyezett pár hagyományos kép alapján kellett volna tervezgetnünk – összesen kétszer láttuk a valóságban az esküvői helyszínt az esemény előtt! Valahol itt gyökerezik az, miért indultam el ebbe az irányba: segíteni szeretnék a szolgáltatóknak az online felhasználói élmény maximalizálásában, mind az új, mind a meglévő ügyfelek felé. Szeretném a hozzám hasonló átlagemberek dolgát megkönnyíteni, hogy a valósághoz legközelebb álló módon online, 0-24 óráig, a világ bármely pontjáról be tudják járni azokat a helyszíneket, amik érdeklik őket, és tervezni szeretnének velük. És nem utolsó sorban: hatalmas fejlődés és kihívás saját magam számára, legutóbbi munkám például egy teljesen digitalizált, online 360 fokos szabadulószoba – ennek sikeres elkészítése után talán már elmondhatom: 

Nincs megvalósíthatatlan dolog a 360 fokos virtuális bejárásokkal – ha nem hiszi, járjunk együtt utána!